Lessen

Ik geef les aan kinderen en volwassenen op elk niveau. Ik ben klassiek opgeleid maar heb mij na mijn studie verdiept in het spelen van volksmuziek en gypsyjazz. Voor het spelen van deze stijlen is het nodig om dezelfde basistechniek aan te leren als bij de klassieke muziek. In overleg kijken we welke stijl je voorkeur heeft of misschien sta je open voor alle muziek.

De eerste lessen zijn gericht op houding, beweging en het strijken van de snaren. In deze lessen leer je op het gehoor en uit het hoofd spelen. Later komt daar de linkerhand bij en kunnen er verschillende tonen worden gespeeld. Dan kun je eenvoudige liedjes gaan spelen, maar eigenlijk maak je vanaf de eerste tonen al muziek. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, dit leer je spelenderwijs in de les.

Op elk niveau is het een feest om samen te spelen met anderen. Dat kan zijn met strijkers of met andere instrumentalisten. Zodra je de basistechniek onder de knie hebt, is het mogelijk om in een klein groepje met elkaar te musiceren.